Voorbereidingen voor de reis

Het eerste bericht:

De reisbescheiden zijn binnen. Dus nu is alles geregeld!!
Nu nog hopen dat het weer in British Columbia wat gaat verbeteren want de voorspellingen zijn bar slecht. REGEN, REGEN en nog eens REGEN.
Maar we hebben nog eenweek dus wie weet.
Alle informatie over de reis staat op de de verschillende andere pagina;s
Dus wil je weten wat onze dagindeling is en hoe de routemap eruit ziet …… kijk gerust rond.

nog heel even en dan gaan we

De reis hebbben we hier en daar wat aangepast, maar het idee blijft hetzelfde. De onderlinge afstanden zijn wat meer op elkaar afgestemd nu.
En ja hoor het begint er nu op te lijken dat de lente ook in Canada zijn weg weet te vinden. Als we de lange termijnsweerverwachting moeten geleoven dan gaat het weer de betere kant op. De regen gaat verdwijnen en maakt plaats voor de zon. Wat ook belangrijk is: de temperatuur gaat wat omhoog. We zullen zoals het er nu naar uit ziet in ieder geval niet met plensende regen aankomen. Wel zo fijn, want we moeten in Canada na het vliegen ook nog even met het openbaar vervoer. We gaan met de voor de Olympische spelen aangelegde Canada Line (Skytrain) rechtstreeks naar downtown. Dat duurt ongeveer een half uurtje en dan nog een paar blokjes lopen naar het hotel.
We houden je in ieder geval via dit blog op de hoogte!!

nog 1 dag

Zo alle voorbereidingen zijn getroffen. De koffers (nou ja hele grote reistassen) zijn gepakt, alles staat klaar, dus we kunnen vertrekken. Morgen gaan we weg om half twee vertrekt het vliegtuig.We gaan daarna eerst Vancouver in 1 dag bekijken. Als het weer het althans toelaat. De verwachting voor zaterdag en zondag geeft regen aan, hopelijk is de weersvoorspelling net zo goed 🙂 als in Nederland. We zullen het wel gaan beleven. Zaterdag aankomen, jetlag eruit slapen en dan kunnen we Canada gaan bekijken.
Het eerstvolgende bericht zal uit Vancouver zijn.

DAG 1 :7 mei 2011


De reis zijn we begonnen met een busreis naar Amsterdam Centraal. Dat was een eenvoudig en heel bekend ritje. Daarna met de trein naar Schiphol. dat ritje was voor Thea vrij nieuw, maar voor mij zo een beetje de 4000 keer. Dat heb je als je elke dag naar Den Haag moet. Maar vandaag niet. We gaan naar Canada. Natuurlijk veel te vroeg op Schiphol, hoewel er stond al een hele rij voor de incheckbalie. Dat ging gelukkig snel. En we konden daarna even(een uurtje of drie) wachten totdat het vliegtuig vertrok.

 

De airbus vetrok redelijk op tijd. Helaas kan ik over de vlucht niet zo heel veel laten zien, omdat er gedurende de hele vlucht veel bewolking was. Via Engeland en Groenland naar Canada, waar we een tussenlanding maakten op Calgary. Dat was zo ongeveer 9 uur nadat we vertrokken waren. De helft van de passagiers gingen er in Calgary uit en we zouden een uurtje later vetrekken naar Vancouver. Nog 1,5 uur vliegen en we kwamen aan in Vancouver. Toch wel een hele reis zo. Nu moesten we nog door de douane en onze bagage op snorren. Een heel kruisverhoor door die douanierre zeg. Wat we in Canada kwamen doen, waar we werkten, hoe lang we zouden blijven en meer van dat soort vragen, maar uiteindelijk kregen we toch een stempel op ons formulier en konden we naar de koffers. Geweldig die kwamen heel snel en met die koffers door de douane waar we ons papier met stempel mochten inleveren en op naar de laatste etappe, de skytrain, oftewel de metro. Die kwam meteen en na een ritje van een half uur waren we in Vancouver downtown, tukje lopen en in het hotel. We waren nu toch echt wel moe, maar we hebben het nog een paar uurtjes volgehouden, drankje erbij en wat eten en toen………… welverdiende nacht(hoewel het is hier nog helemaal geen nacht) rust. Lekker slapen nu…. Op naar dag 2.

DAG 2 :8 mei 2011

Het is een behoorlijk brakke ochtend,in de spiegel zien we twee witte smoelen!
Maar na een stevig ontbijt met eieren,spek,toast en grote koppen koffie zijn we toch weer op aarde terug.

Nu Vancouver bekijken!
We gaan lekker lopen,het weer is redelijk,fris licht bewolkt maar vooral droog en dat schijnt hier de laatste tijd uniek te zijn.

We wandelen door de Granville street richting China town!

Leuk al die toko’s met spullen die ik alleen in recepten tegen kom!

 

 

We nemen ook nog wat heerlijke chinese broodjes mee!

 

Vlak bij de grote chinese poort bekijken we nog even een prachtige chinese tuin met vijver en grote koi karpers.

We lopen via Gastown,met zijn pakhuizen,terug naar het hotel in Yaletown.

Schoenen weer uit en lekker koffie de chinese broodjes en een boek!
Heerlijk zondagmiddag met sport,nee geen voetbal deze keer maar een super spannende ijshockey wedstrijd!
S’avonds nog lekker Japans gegeten en in de Robstonstreet leuke winkels bekeken. Trouwens de enige straat zonder zwervers.
Morgen de camper halen!!!!!!!!!!

DAG 3: 9 mei 2011

We worden in de vroege ochtend bij het hotel opgehaald door de camperverhuurder. Reistassen inladen en op weg naar de camperverhuurlocatie. Dat is een uurtje met de shuttle rijden. We zijn niet de enige nederlanders die de camper vandaag ophalen. Er staan zo een twintig campers klaar. Na een zeeeeeeeeeeeeeeer uitgebreide uitleg over van alles n nog wat wordt bekeken of er schade aan de camper is.Dat wordt allemaal opgeschreven en dan kunnen we na verschillende handetekeningen te hebben gezet vertrekken.

 

Best wel even wennen met zo een groot gevaarte rijden.
Bij Vancouver is het zeer druk en ja hoor ga je naar Canada en kom je nog in een file ook terecht.
Kostte wat tijd, maar daarna was het lekker rusig op de weg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paar uurtjes later zijn we op de camping en gaan ons opmaken voor de eerste nacht in de camper.
Tot laters

 

 

DAG 4 : 10 mei 2011

Lekker geslapen en vanmorgen rond half tien vertrokken voor een prachtige rit door de bergen!

Vandaag is het mijn beurt om te rijden ,best spannend!

En alles is goed gegaan we staan nu in Brookside op een camping en het zonnetje schijnt!

Gelijk maar even een wasje gedaan en nu lekker in mijn regiseur stoeltje genieten van een bakkie koffie,

Het is goed rusten na een dag hard werken!!

Hieronder enige sfeerfoto’s:
Whistler mountain

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotootje van dik pak sneeuw, want dat ligt er nog steedsbevroren meer:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

speciaal voor Bertje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niet alleen sneeuw en ijs:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

even zon dus meteen een wasje:

 

DAG 5 :11 mei 2011

Het is bewolkt en er staat een stevige wind.

We rijden door een ”Schots”lijkend gebied.Naked Mountains,ruig maar oogt ook zacht fluweel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel rood bruin vee met kalfjes,ik krijg het Rawhide gevoel,zie ook echte cowboy’s te paard die de kudde bijeen brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

We rijden langs twee Rodeo stadions zoals we die in de films zien.

Hans is ook heel enthousiast hij ziet nl een tankstation prijs van de benzine 115,9 dollar,hij wou dat zijn hele tank leeg was!

Je kan trouwens goed zien dat heel veel mensen hier nog van de indianen afstammen.

Onderweg stoppen we voor boodschappen in Kamloops,een echte Real Canadian Superstore,ik ben helemaal blij ,mijn ijskast is goed gevuld ,just like home!En ook nog voor een redelijke prijs!Nog even naar een Liquor store dat wordt weer even doorbijten.

We rijden door naar Clearwater ,maar daar aan gekomen besluiten we toch nog maar even door te rijden om een volgende camping te nemen.Het wordt weer bosrijker,regenachtiger ,mistiger en de North Thomson River steeds wilder!

Geweldig ook al die Trucks ,ben de hele dag al bezig om er een goed op de foto te krijgen,dat is een kunst op zich ,tot nu toe heb ik heel veel achterlichten van die roadmonsters te pakken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ik ben ook gek op die pickups daar doen ze hier ook niet moeilijk over ,toch wel heel anders dan bij ons waar de auto’s steeds kleiner worden!Hier doet moeder de vrouw gewoon met z’n pickup de dagelijkse boodschapjes!

 

 

 

Dag 6: 12 mei 2011

Zo vandaag rijdt Thea weer dus ik kan heerlijk rondkijken .De vooraf uitgezette route wordt niet helemaal meer gevolgd. Gisteren hebben we een camping overgeslagen en zijn meteen doorgereden naar Blue river. De camping daar was een belevenis op zich. Toen we aankwamen was de eigenaar in een pan zand aan het wassen op zoek naar goud. Hij vertelde dat een gast vorig jaar een klompje goud had gevonden. Hij vond het daarom wel een goed idee om de gasten de mogelijkheid te bieden om een (plastic) goudpan te kopen om ook naar goud te zoeken. We heben even gekeken maar om nu dagenlang in het water naar glinsterzand te staren leek ons niet zo een goed idee. Het leek touwens wel of we rechtsreeks bij de beverly hillbillies terechtgekomen waren.
Oordeel zelf maar als je de foto’s bekijkt van de wasruimte(?????)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

en toilet(?????) let even op de kleedjes


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook stond er op het terrein een prachtige auto uit de hillbiellietijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen we de camping achter ons gelaten hadden hebben we een prachtige rit gehad richting het Jasper Park. We zijn bijzonder mooie bergen tegengekomen met op de toppen nog heel veel sneeuw.


 

 

 

 

 

 

 

 

Jammer genoeg viel er ook geregeld regen, maar dat mocht de pret net drukken.

We zijn ook nog even gestopt bij een mooie waterval, de video kan ik hier niet uploaden dus dat komt nog.

We zijn nu bijna een week in Canada dus we vonden het tijd worden om wat wild tegen te komen. Het liefst natuurlijk een beer, maar ander wild om te beginnen zou ook goed zijn. We hebben tot het JasperPark moeten wachten tot we inderdaad een aantal hertjes en herten in het wild zijn tegengekomen.

Ze graasden heerlijk langs de kant van de weg en hadden gelukkig niet de bedoeling om de weg over te stekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat het uploaden van foto’s gisteren niet lukte hadden we het idee om toch een camping te zoeken met wifi. In de natinale parken hebben de campings geen wifi. GSM ontvangs is soms al niet eens aanwezig. Dus we zijn even doorgereden naar Hinton en terectgekomen op een redelijk nieuwe camping met wifi. Vandaar dat je dit verhaaltje zo snel kunt lezen en de foto’s kunt zien.
Inmiddels hebben we toch al weer ruim 1000 km gereden (dat is de helft van de vrije km) dus we gaan vanaf nu wat minder of helemaal niet rijden. Wandelen enzo staat er dus op het programma.

Ik heb ook nog even geprobeerd al rijdend zo een mooie truck te fotograferen:

 

dag 7 : 13 mei 2011

Wat een vreselijke koude nacht!!Maar vandaag schijnt de zon ,dat betekent buiten activiteiten!

Maar eerst even warm worden onder de douche,en melden bij de receptie dat we nog een nachtje willen blijven.
Tot onze verbazing vertelt de mevrouw achter de balie dat als we vandaag blijven we morgen gratis mogen staan.
Dit in verband met een actie van hun,voor zieke kinderen,we blijven staan en zij storten het stageld op de rekening van ,laat ik maar zeggen ,de Canadese KIKA!Prachtig toch!
Na het ontbijt gaan we naar Hinton om nog wat boodschappen te doen en de Camper weer eens af te tanken.
We kregen een tip dat er in Hinton een nieuwe attractie was gebouwd (in 2009)namelijk “Beaver Boardwalk’’,een 3 km lange steiger rond en door het leef gebied van bevers!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We beginnen de wandeling en verbazen ons hoe deze jongens het landschap naar hun hand ehh pootje en tanden kunnen zetten.

 Geen twijgjes maar heuse bomen worden geveld om hun dammen en vestingen te bouwen.
Bob de bouwer zelf zien we natuurlijk niet,die komt pas tegen,when down is falling,vertelt een juf mij die met haar klas op zoek is naar kikkerdril!
Na de vlonder gaan we het bos in(blijven hopen op een beer),om nog een uurtje of wat te wandelen.
Tegen vieren willen we toch nog even lekker voor de koets in de zon zitten en kijken naar de nieuwe”buren”die komen voor het weekend,een spektakel opzich!
Wat een spullen hebben die gasten!!!

Dag 8 : 14 mei 2011

Vandaag perfect mooi weer. De zon schijnt uitbundig We hebben eerst even lekker gerelaxed, en vanmiddag zijn we met de koets op pad geweest. We hebben even in de omgeving van de camping gereden. Bij het bos aangekomen hebben we een heerlijke wandeling gemaakt. Gevaarlijk wild hebben we niet gezien, alleen een heerlijk knabbelend eekhoorntje. Eigenlijk dus niet veel beleefd in het bos. Of het zou moeten zijn dat er een boom omviel. Of dat nou kwam omdat ik net daarvoor hard nieste zal wel altijd een raadsl blijven.
Inmiddels is er een flinke wind opgestoken. Ik rijd de camper terug naar de camping en moet regelmatig corrigerend sturen. De wind heeft toch wel veel vat op zo’n groot vierkant gevaarte.
Op de camping aangekomen horen we dat de waterleidingen ook zijn ontdooid, dus er komt weer water uit de kraan naast de camperplaats.
Morgen gaan we richting Jasper. We gaan naar de camping Whistler en daar is geen wifi.
Dus we zullen na vandaag onze verhalen even op moeten sparen en later op het net publiceren. Waar het mogelijk is, gaan we natuurlijk meteen aan de slag om jullie op de hoogte te houden. In ieder geval gaan we nu naar het qua natuur mooiste gedeelte van onze reis. Maar dat lezen jullie later allemaal wel.

Dag 9 : 15 mei 2011

Het belooft een prachtige dag te worden,het is 8.30 en een strak blauwe lucht geen wolkje te bekennen!
Hoe vee l geluk kan je hebben!Hans is ook net wakker en kijkt gelijk op zijn mob,want we hebben nog een uurtje wifi,een grote grijns verschijnt op zijn gezicht,nou en vraag ik?
Ha onze kleindochter Meagan heeft haar b-finale skeeleren gewonnen en AJAX is kampioen!
De dag kan echt nu al niet meer stuk!
We rijden de camping af richting Jasper en zien gelijk al een prachtige berg, Foulding Mountain!

Langs de weg een prachtig landschap ,water helder en dennenbomen en hoge bergen!

Opeens is er wat tumult langs de weg ,auto’s stoppen en we zien een kudde big horn geiten,die vinden ons heel gewoon ,blijven rusten doorgrazen terwijl wij hun portretteren!

 

 

 

 

 

 

 

Het meer Lake Talbot is het eerste meer vandaag, het ligt er heel mooi bij tussen dennenbossen!

 

 

 

 

 

 

 

 

We rijden richting Lake Maligne,het is een geweldig mooie weg,omringd door giganten van bergen,waaronder Opal Peak 2789 meter hoog en Mount Piramide 2763 meter hoog!

Als we dan bij Lake Maligne aan komen worden we toch wel even stil,zo mooi als dat tussen al die hoge bergen ligt.
Het meer is nog helemaal bevroren en dat geeft met die helder strak blauwe lucht een onvergetelijk prachtig beeld!(het meer is trouwens maar 2 maanden per jaar ijsvrij)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan stil onder de indruk door naar Jasper ,daar aangekomen gaan we even de benen strekken.

Ik weet niet wat ik allemaal wil fotograferen er is te veel moois.
Het is een leuk plaatsje ,gelukkig niet zo druk als ze ons hadden voorspeld,maar dat zal wel komen omdat het nog vroeg in het seizoen is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu richting de camping Whistler in Jasper National Park,dit slaat echt alles,prachtig staan we midden in het bos,eekhoorntjes en grappige marmotjes heten ons welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans loopt trouwens nu buiten met zijn camera om ze te filmen ,hoop dat het lukt!
Een camping als deze wil ik al heel lang,in een vallei,tussen de bomen en als ik omhoog kijk prachtige bergen met witte sneeuwtoppen,wauw een droom komt uit!
Ik heb ze wel al op de foto,je mag tot een meter dicht bij ze komen en niet verder.
We staan dus midden in het park en delen dit met wilde dieren,zoals beren,wolven,poema’s en coyotes ,er wordt ons dus aangeraden om niks eetbaars of zelfs maar naar eten kan ruiken buiten te laten staan!!!
Wat een prachtige dag was dit ,wat wenst een mens zich nog meer…………….een beer?

Dag 10: 16 mei 2011

Dag 10 begint op camping Whistler met een lange wandeling naar de doucheruimte. Wat een gigantisch grote camping is dit zeg. Na gedouched te hebben en alle ruziemakende eekhoorntjes te hebben gezien, besluiten we om vandaag naar een ander camping te gaan. Maar eerst gaan we in de ochtend een flinke wandeling maken. De canyontrail bij het meer Maligne.

Dat is een wandeling van een paar kilometer van brug 5 naar brug 1. Klimmen klauteren bijzonder mooie kloven bekijkend en ons verbazend over deze geweldige natuur komen we moe maar voldaan weer bij de camper aan. We gaan op pad en de reis gaat over de icefields. Wat een prachtige route.

Bijzonder mooie bergen, leuke herten en caribous langs de kant van de weg. Onderweg heel vaak stoppen om te kijken naar die prachtige vergezichten, giganten van bergen, ijsmassa’s en ja hoor opeens stoppen er een aantal auto’s aan de kant van de weg. We hopen te weten wat dat betekent. YES YES onze eerste echte beer in het wild. Een prachtige zwarte beer die rustig grazend aan de kant van de weg helemaal geen last schijnt te hebben van al die mensen die hem of haar op de gevoelige plaat vast leggen.

Na talloze foto’s gaan we weer verder. Niet eens zo veel verder zien we de tweede beer van de dag. Natuurlijk hetzelfde ritueel. Foto’s, stoppende auto’s en een niets in de gaten hebbende zwarte beer.

We gaan weer verder, we stoppen bij de Sunwapta waterval. Geweldig wat een kracht dat water. We hadden dat ook al vanmorgen tijdens de wandeling in de Canyontrail gezien, maar deze is indrukwekkender. Verder weer met de camper naar de icefields.

Heel indrukwekkend. Giganten van ijsmassa’s, bergen vol sneeuw en een grote parkeerplaats die dan onze volgende campingplaats zou zijn. We besluiten om dat maar niet te doen en verder te gaan naar een camping in de buurt (nou ja dat was nog wel een kleine 65 km) . Opeens zonder dat er auto’s stoppen zien wij onze 3de zwarte beer. Geweldig en volgens ons ook groter dan de vorige.

Nu stopt er aan de overzijde een bus en nog enkele auto’s. Een trailer met gigantische caravan erachter ziet het en probeert ook te stoppen. Het gevolg was slippende wielen, brandend rubber en een even verschrikt opkijkende beer. Twee seconden later eet hij weer rustig verder en gaan wij na een mooie video-opname ook weer verder. Het begint te regenen, dat is de eerste keer voor ons sinds we in Canada zijn. De route is er niet minder mooi door. Geweldige sneeuwmassa’s die nadat we gaan afdalen toch wat minder worden. We slaan van de HWY93 af richting de camping voor vandaag. Daar ontmoeten we de 4de beer van vandaag. Een prachtexemplaar en we hebben hem helemaal voorons alleen, simpelweg omdat er op de HWY 11 niemand anders rijdt dan wij. Genietend van het prachtige beest (heel dichtbij) maken we wat foto’s. Je zou toch niet denken dat zo een prachtig beest gevaarlijk is!!!!

We wagen het er niet op om het uit te proberen en gaan weer verder. De camping heeft zo waar wifi. Niet al te sterk maar genoeg om wat verhaaltjes op het net te zetten De foto’s kan het wifi-netwerk helaas niet aan. Als we net geïnstalleerd zijn komt een lief hert even kennismaken, hij loopt heerlijk op nog geen drie meter van onze camper te grazen. Gauw wat fotootjes en daarna eten.

Een geweldig dag met heel veel belevenissen en indrukken. Straks lekker slapen.

Ha ,maar eerst een lekker wijntje !

O ja we hebben onderweg ook nog een geweldige Adelaar zien vliegen. Prachtvogel met witte kop, gele snavel en spanwijdte van de vleugels van minstens 1 meter.

Foto’s volgen later, behalve van de adelaar want die was te snel.

Dag 11:17 mei 2011

Rond 8.30 begint het leven in de camper weer,het is een rumoerig nachtje geweest,harde regen en we denken hagel.
Hans gaat er als eerste uit ,richting douche !Ik blijf nog even liggen(Hans heeft altijd meer tijd nodig zijn ochtend ritueel bestaan uit 2 delen) kijkend vanuit mijn bed naar de hoge berg en de blauwe lucht met grote dikke witte wolken!
Hans komt na zijn 1ste ronde al terug,ik ga hier echt niet douchen,wat een hok,levensgevaarlijk ik doe hier mijn kop wel onder de kraan.
Nu ga ik dan maar(zeg nog hint,hint,straks lekker ontbijt),sta ik in eva kostuum muntje(1dollar)in de automaat kraan open ,geen water,nog even rammelen,knopje om nog steeds niks ,zo ik ben ook klaar voor vandaag.Kom terug in de camper en kijk op tafel en vraag of hij hint hint niet had begrepen?Jawel zegt hij het water is gekookt,ppfffff
We gaan op pad,heerlijk fris weer met vel blauwe lucht,zeg nog tegen Hans lijkt wel of er sneeuw in de lucht zit,en ja hoor na 30 km begint het lichtjes te sneeuwen!Het landschap wordt ook steeds witter,prachtig!!Onderweg zeg ik dat dit niet de bermen zijn waar beren graag grazen,deze zijn begroeid tot aan het asfalt met kleine dennen boompjes en struikjesberen houden van vers jong gras!Ja zegt Hans en ik denk dat het hier ook te koud is voor ze,daar ga ik maar niet op in!
Hoge bergen helemaal met sneeuw bedekt,zelf de bomen hebben nog een sneeuwlaag!
We nemen een afslag die naar een meer gaat,bij de parkeer plaats kijken we al verwonderd om ons heen het lijkt wel een wintersport gebied.

We gaan de auto uit en lopen over een sneeuwvlakte richting het meer het is hier echt winter wonderland!

Je moet echt over het aangestampte pad lopen ,wat wel spannend is een stapje verkeerd en je zakt tot je kruis in de sneeuw weg!Hans loopt voor me en ja hoor weer dat leuke geluidje whrrt en hij zakt behoorlijk diep in de sneeuw weg ,het begin behoorlijk op mijn lachspieren te werken .
Na deze geweldige sneeuw ervaring verder naar Lake Louise,daar aan gekomen is het vrij somber geworden,wel een beetje jammer want zo komt het meer niet goed tot zijn recht.Het is er ook heel toeristisch!Er staat een gigantisch Hotel,dat 5 generaties geleden is gesticht en in die tijd al 2 keer is afgebrand.
We gaan maar weer verder de camping opzoeken,daar aangekomen krijgen we een briefje waar we al onze gegevens zelf in moeten vullen en als we weg gaan moeten we het maar in de bus gooien,rare jongens die Canadezen!
Na een broodje gaan we lopend naar het stadje(nou stadje is een heel groot woord voor een winkel en een toeristen informatie).Daar kijken we even een filmpje over Nationaal Park Banff en verbazen ons toch wel hoe oud de bergen zijn ,minstens 600miljoen jaar geleden uit zee omhoog geduwd!
Daarna lopen we weer rustig aan naar de camping om nog een spelletje steentjes gooien bij onze picknick tafel te doen,om de beurt een steentje proberen tegen een bordje te gooien,de spanning loopt snel op,Hans staat 5-6 voor ,neem me voor om maar voor mijn beurt te gaan om gelijk en daarna voor te komen staan,met een grote hand steentjes zorg ik voor een niet meer in te halen voorsprong! Haha kan nou een maal niet tegen mijn verlies!

Dag 12: 18 mei2011

We hebben hier op de camping Lake Louise een ijskoude nacht beleefd. Als het zo koud is dan wil je het liefst onder je dekbed blijven liggen, maar dat zou betekenen dat we nog een dag op deze camping zouden moeten doorbrengen en dat wilden we niet. De tandpasta van Thea leek wel bevroren, zo koud was het dus. Hoewel de camping vlakbij Lake Louise ligt hadden we meer het idee op een parkeerplaats met elektrapaaltjes te staan. Niet echt gezellig, misschien komt dat omdat er nog heel veel hopen opgeschoven sneeuw op de verbindingsweggetjes lag. Na een goede douche zijn we op pad gegaan. Eerst naar Lake Louise om het meer nu met veel zon te bekijken. Dat is toch wel een heel verschil met de aanblik van gisteren. Nu zagen we ook de hoge glacier van de berg waar je op uit kijkt.

Na deze op z’n Japans hernieuwde kennismaking met het meer, weer de camper in en op weg naar de Bow Valley Parkway. Een higwway door het hart van Banff National Park. Dit gedeelte van de valley is erg belangrijk voor het wild in het Park omdat dit gedeelte in het vroege voorjaar bijna geen sneeuw meer heeft, terwijl de omliggende bergen nog vol sneeuw liggen. Dat hebben we gisteren wel gemerkt toen we in een wondermooi winterlandschap terecht kwamen. Helaas hebben we slechts een paar herten gezien, maar geen beren of ander wild meer. Na de Bow Valley zijn we richting het Yoho National Park gereden. Over highway 1 naar Golden het plaatsje waar onze volgende camping wacht. Onderweg zijn we gestopt om te kijken hoe de treinen de Kicking Horse Pass passeren. Dat gebeurt door de trein via een spiraalvorm naar boven te leiden via een aantal tunnels, de zogenaamde spiraltunnels.

Het is heel vreemd om een trein die bestaat uit wel 125 wagons zo de berg zien te beklimmen. Op een gegeven moment draait de trein een aantal keren over zichzelf heen door de spiraltunnels. Weer verder door dit prachtige gebied. In de Kicking Horse River is door de natuurelementen een waterval gecreëerd die wel heel bijzonder is. Doordat er kalksteenlagen in de rotsen ter plekke bevinden is een gat ontstaan onder de rotsen. Het water dendert daar met grote kracht doorheen. De harde rotsen zijn daarboven in tact gebleven, waardoor er een natuurlijke brug is ontstaan. Heel mooi om te zien.

Na gelunched te hebben bij een heel leuk klein meer op pad voor het laatste gedeelte van vandaag.
Via de deels vernieuwde en nog in aanbouw zijnde snelweg komen we in het plaatsje Golden aan. Groter dan we verwacht hadden en daarom ook de gelegenheid om eten en drank (sterke) in te slaan. Via Tomtom naar de camping. Dat blijkt een camping te zijn die toch redelijk hoog in de bergen ligt. Bij een leuke klein meertje ligt de camping Sander Lake Campground. Eenvoudig maar best aardig en de douches zijn weliswaar op z’n laat ik het huiselijk noemen. Heel schoon pas geschilderd, maar niet echt professioneel. De campingeigenaren voeren een toneelstukje op om in het boek van de eventueel gereserveerde plaatsen te kijken, maar wat blijkt alles is vrij (15 camperplaatsen). Leuk plekje uitgezicht en meteen wifi geprobeerd en ja dat lukt. Dus het verhaaltje publiceren.

Dag 13 : 19 mei 2011

Donderdag ochtend en zo te horen is het niet het weer wat er gisteren op onze mobieltjes was voorspeld,18gr met zon,nee het regent behoorlijk. Nou ja dan maar een rustig ochtendje ,met wat klusjes in en rond de camper.
Ook even pingen met de kids in Nederland zo blijven we op de hoogte hoe het daar gaat.
Kijken naar de buren die net zo ronkend als dat ze gisteren kwamen nu weer vertrekken,we staat weer helemaal alleen op de camping ,heerlijk rustig!
Het weer knapt iets op,en daarom besluiten we om na de lunch de wandelschoenen aan te doen voor om te beginnen een rondje rond het meer: Sander Lake.

Je staat hier zo midden in een bos ,heerlijk fris geurend ,heel anders dan in het najaar,dan is het meestal wat muffer!
Overal licht groene scheuten en jonge boompjes, plantjes en bloempjes.
Na 10 min laten we het meer voor wat het is en volgen we een van de routes die op de kaart staan, beginnend een makkelijke (volgens de kaart)!
Daarna een wat moeilijker pad met wat meer ups en downs heerlijk even voelen dat je leeft! Om ons heen hoor ik allerlei geluidjes ,vogels ,eekhoorntjes en regelmatig het geluid van snel wegschietende diertjes.
Na een uur komen we bij een prachtig uitkijkpunt, Canyon Creek,heel diep en aan een kant een waterval die naar de rivier beneden klettert!En dat allemaal zonder hekje wat bij Hans een duidelijke whow oproept!

Daarna gaan we het pad genaamd Bear Claw volgen ,je weet maar nooit of het nog wat oplevert !Maar nee geen grizzly terwijl die toch nog wel op mijn verlanglijstje staat.
Na z’n 3 uur komen we weer bij de camping aan,waar ondertussen 7 tenten zijn opgezet en een camper naast ons is komen te staan,zo zie je maar ben je even weg en gebeurt er van alles!

Ook worden we hartelijk begroet door de camping hond een Duitse Herder die het heel druk heeft om iedereen die het maar wil van harte welkom te heten!
Zo nu een lekker bakkie nescafe en chocolate chip cookies ,wel verdiend!!

Ps:

Omdat het in de planning had gelegen om wat vlees op de bbq te doen had Hans zich gisteren al in het zweet gewerkt om de hout blokken in mooie kleine stukken te hakken!

Daar het bijna de hele dag heeft geregend had ik plan b voor het eten gekozen,bami!

Hans zat er toch wel mee in zijn maag ,had hij helemaal voor niks staan hakken!Dus na het eten gewapend met lucifers naar buiten om een fik te bouwen .Na 10 minuten kwam hij weer binnen om wat papier te halen,nu wordt de Telegraaf hier niet bezorgd dus dan de route beschrijving maar!

Weer werden er wat houtjes nog kleiner gehakt en nog meer papiertjes bij elkaar gezocht,maar na een half uur zwoegen gaf hij er de brui aan,het was allemaal mijn schuld ,wie neemt er dan ook geen aanmaak blokjes mee !!!!

Dag 14 : 20 mei 2011

Vandaag vertrekken rond 10 uur van onze “alpenweide”,we worden uitgezwaaid door de eigenaresse die druk in de weer is omdat ze morgen helemaal vol geboekt zijn ,het is namelijk een holliday weekend! Voor hun een weet voor ons een raadsel.
Later komen we er achter dat het iets met de verjaardag van Koningin Victoria van Engeland te maken heeft, heel Canada heeft een lang weekend vrij,gezellig!
We dalen de berg af richting Golden om nog even wat boodschappen en de camper af te tanken.
We zijn nog niet op weg of ik verbaas me weer over de prachtige omgeving,weer overal bergen en sneeuw terwijl we net van een berg afkomen die helemaal in het ontluikende groen was.
We merken toch dat de temperatuur aan het stijgen is want overal zien we watervallen(tjes)van het smeltwater dat van de bergen komt.
Nog geen 20 km op pad en dan ja hoor het zal toch niet waar zijn,een prachtige zwarte beer die weer op zijn dooie gemak in de berm loopt te grazen,een pracht exemplaar,de grootste tot nu toe!!Foto’s gemaakt en weer op pad !

De rit gaat door Glacier National Park,ook hier zijn ze nog niet helemaal uit hun winterslaap, we kijken of we ergens een mooie toch kunnen gaan lopen maar alle trails zijn nog gesloten,dan maar koffie .
Veel zin om lang te rijden hebben we vandaag niet het is prachtig weer en na een dag(gisteren)met regen hebben we ook wel zin om lekker in het zonnetje te zitten.De eerste camping die we bekijken ziet er leuk uit maar jammer geen wifi! Nog geen 10 km verder bij Revelstoke vinden we een stads camping, the Lamplighter campground ,heel knus met veel bomen. Gauw de hut neer zetten en de zon in!
Na het avond eten gaan we toch maar bewegen,we lopen over een brug waaronder een rivier kolkt.

Leuk z’n echt Canadees plaatsje met allemaal verschillende huizen,groot en klein van hout en of van steen.

Nog even een supermarkt in om te kijken of we wat voor bij de koffie kunnen scoren,en ja dat lukt een appeltaart

,nu snel naar huis want de zon is al onder en het koelt snel af,brrrr.

Dag 15: 21 mei 2011

Groot nieuws via de ping uit Nederland onze oudste kleinzoon Collin Is weer 1ste geworden met zijn atletiek wedstrijd !!!We zijn beretrots op die man!
Zal ik vandaag eens niets zeggen over hoe mooi het hier is ,wat en prachtige rit over de trans Canada 1 we maakten ,richting een nieuwe campground.
Niets over de bergen die nu weer wat richting Vancouver gaan ,weer helemaal groen zijn en dat er weer loofbomen komen,dat er geen bordjes meer langs de kant van de weg staan met ,pas op dit is het beren gebied,ook de beer-proof afval bakken zijn uit het gebied verdwenen,jammer!
Niks over dat prachtige meer met dat glas heldere water zodat je naar de bodem kan kijken!
Nee we gaan het hebben over dat we eindelijk dan toch gezwicht zijn voor de verleiding,waar we helemaal niet,zeker niet in deze vakantie,aan toe wilden geven!Maar goed we zijn niet sterk genoeg geweest en hebben ons vergrepen aan een Mc Donalds ,ja en het was lekker.
Aangekomen bij onze nieuwe camping Ark van Noah genaamd hebben we gezellig staan praten met de eigenaresse, die toen ze 5 jaar was uit Egypte(Cairo)naar de U.S was geëmigreerd (met haar ouders), daar vele jaren later haar man had leren kennen die oorspronkelijk uit Jordanië komt en nu 15 jaar bezig is met deze camping.
Ze zijn sinds een paar jaar ook bezig om een heuse ark te bouwen, om daar in de bovenverdieping te gaan wonen, en in de onder verdieping eigengemaakt Yoghurt- ijs te gaan verkopen!

Op onze plek aangekomen ligt er op de plek naast ons net zo een camping stoeltje(regisseur stoel)waar Hans gisteren door heen is gezakt, we zien er natuurlijk gelijk brood in!Niet gelijk in de camper schuiven eerst even wachten of de eigenaar niet komt op dagen. Na een uur houd ik het niet meer en pak het stoeltje op, jammer ook kapot, dus de eigenaar zal hem niet komen opeisen.
Het is wel een uitdaging voor Hans, die gisteren met een ijzerdraadje onze stoel heeft gemaakt, deze die toch beter lijkt te gaan maken.Hij trekt zich terug in de camper, bril op tangetje bij de hand, zal wel even gaan duren.
Ik besluit om de dieren die op de site van de camping stond afgebeeld te gaan zoeken!Loop richting het bos

en al gauw geniet ik van de (niet bosachtige)dingen die ik tegen kom zoals,twee heel oude fornuisjes, een paar sneeuw jetski’s en als ik 2 beekjes door ben gelopen een heel oud hutje, met daarin 3 oude hutkoffers een dito bed en een koffiemok, er ligt ook nog een krant met een toch wel griezelige foto van een man met een baard van klei of zoiets, jammer dat ik de datum niet als bewijs op de foto kan krijgen, maar geloof me hij was van 3 juni 1981!

Hans komt me op mijn weg terug tegemoet met de mededeling dat hij van de twee stoeltjes toch weer een zitbaar exemplaar heeft gemaakt,lekker zitten in het zonnetje dus.

Dag 16: 22 mei 2011

Vandaag vertrekken we van de Ark van Noah om koers te zetten richting Kamloops. Eerst nog even douchen, de tanks legen en dan op pad. We zijn nog geen 10 km op pad of we zien een “attraction”- bord. Crazy creek bridge. Wij natuurlijk even uit de camper om te kijken wat dat is. Het blijkt een hangbrug over een waterval van de Crazy creek te zijn. Omdat het zondag is hoeft er geen $ 9,50 pp betaald te worden. Ter ere van de Here God mag iedereen hier op zondag gratis naar binnen. Je moet daarvoor wel een gigantische hoeveelheid traptreden beklimmen om uiteindelijk op de wiebelende hangbrug te komen. Prachtige waterval! en leuke eekhoorntjes die als huisderen om je heen dartelen.

Hoewel het zondag is blijkt toch wel dat het om een commerciële bedoening gaat, met een giftshop en een restaurant. Laat de geheugenkaart van het fototoestel nu net vol zijn. (stom het is een 2 GB kaartje daar kan veel op, maar toch moet ie zo nu en dan even leeggemaakt worden) Dan maar een paar foto’s met de smartfoon. We gaan weer verder en het gaat regenen, dat was al voorspeld, maar toch altijd een tegenvaller. We stoppen bij het Shuswap Lake om wat foto’ste maken en gelijk koffie te drinken.

Nou kun je op vele momenten langs het Swushap Lake stoppen want dat is een zeer groot meer met een viertal vertakkingen waarbij de plaatsen Seymour Arm, Sicamous, Salmon Arm en Sorrento de belangrijkste zijn in de uiteinden van het meer. Jammer dat het regent anders hadden we even op een beach kunnen gaan liggen. Maar we gaan verder.

Ik had een camping vlakbij Kamloops uitgezocht, Kamloops RV park, naast de dierentuin van Kamloops. Daar aangekomen leek het meer op een bijzonder grote asfalt parkeerplaats met elektrapaaltjes en waterkranen, volgepropt met Campers en gigantische sleurhutten. Dan maar een alternatief, naar Knutsford RV Campground. Ook deze camping was bijna helemaal vol, geen enkele huurcamper overigens. Maar het zag er toch al weer wat aantrekkelijker uit dan Kamloops RV park. Hier blijven we een nachtje en morgen gaan we op pad om een leuke camping te vinden vlakbij Merrit.Daar later meer over

Dag 17 : 23 mei 2011

We zijn nog nooit zo snel van een campground vertrokken als van deze”Knutsford camping’of zo iets was behoorlijk deprimerend! Een lange baggerachtige weg vol gepropt met trailers en grote auto’s,en als het zonnetje dan ook niet schijnt,wegwezen!

Op weg naar Merrit ,eerst in Kamloops bij een grote super boodschappen (want er klonk een echo in mijn ijskast) doen .Maar ook weer niet te veel want we zijn aan het aftellen!Ik loop wel te zoeken ,zo van wat nu weer eten,mopper een beetje van dat ik geen inspiratie heb om weer(topchef)uit de blackbox te moeten koken! Al dwalende door de Canadian Superstore lukt het toch weer om een aardig menuutje voor vandaag en morgen bij elkaar te scharrelen!
Hans staat al bij de kassa als ik ontdek dat ik room ben vergeten,ik ga dus terug de winkel in , Hans red het wel met afrekenen. Loop te zoeken,en vraag uiteindelijk aan een dame die ook loopt te winkelen of zij weet waar ik de cream kan vinden ,nee dat weet ze ook niet maar we gaan samen opzoek en raken in gesprek ,ze vraagt waar ik vandaag kom(ze hoort een heel vaag accentje,(giechel),uit The Netherlands vertel ik ,zij helemaal enthousiast! Leuk,geweldig ze zou ook zo graag eens naar Europa willen,ze is nog nooit uit Canada weggeweest en zelfs niet naar de Rocky’s geweest!
Ze vraagt waar we nu naar toe gaan en of we al een plek hebben om te overnachten,ja ik zeg dat we nu op weg zijn naar een camping in Merrit,laat zij daar nou wonen!!Ze bied gelijk aan dat we ook wel in haar backyard mogen staan,kijk dat zijn nou typisch Canadezen,gastvrij en heel behulpzaam!
Ik bedank haar voor het zoeken en voor de uitnodiging voor haar achter tuin en ga snel naar de parkeerplaats waar Hans ondertussen de boodschappen al heeft opgeruimd!Hij heeft wel oren naar die achtertuin.
We gaan op pad, de lucht is zwaar bewolkt en we verwachten een donderbui , maar die blijft gelukkig uit.!Het landschap is weer wat ik noem ‘’Schots”.

De eerste camping waar we aankomen valt niet in het pulletje dus nog even verder. Moonshadows campground gaat worden.
Na de boterham gaan we wandelen , door mijn ‘’Schotse’’ landschap en komen bij een terrein dat voor festivals en concerten word gebruikt (Merrit mountain music Festivals

)

lekker ver van de bewoonde wereld vandaan, slim!

Nog verder op onze wandeling komen we bij een brug waar we niet overheen kunnen het eerste deel van de weg naar de brug toe is weggeslagen door de sterk stromende rivier!

Hans probeert er nog via een boomstam op te klimmen maar het gaat niet lukken.

Terug naar de camping dan maar,daar aangekomen zijn er nieuwe buren naast ons gekomen.
Als we net zitten met een kop koffie en een biertje komt de buurvrouw vragen hoe het moet met de afvoer van de sewer ,ze zegt dat hun slang te kort is,met een steen lost Hans het probleem op en ondertussen komt de buurman er ook bij staan .Zij vertelt dat ze uit Ijsland komt en haar man uit Schotland! Gesprekstof weer genoeg zou ik zeggen. Ondertussen is het weer tijd geworden om uit de blackbox te koken en ik al zeg ik het zelf zet een heerlijke Elzaser zuurkool schotel op tafel!
Nu zit ik tegenover een stinkende man die heel tevreden over zichzelf is,het is hem toch gelukt om zonder aanmaak blokje een goed fikkie te bouwen!

Dag 18 : 24 mei 2011

Pingbericht uit Nederland: Cian mag zondag afzwemmen!!!! Nou maar hopen dat de jetlag ons niet te veel parten speelt, zodat we kunnen gaan kijken.

Vandaag op weg naar onze een na laatste camping in Hope!
Tijdens het opbreken komen de buren nog even kletsen en wensen ons nog een paar fijne dagen en een goede vlucht naar huis, ze hopen dat we geen last hebben van de vulkaan op Ijsland en de buuf maakt ook nog even haar excuus over de icesafe affaire, arme mens voelt zich er schuldig over, die lastige Ijslanders ook ,zegt ze nog.
Als we wegrijden schijnt het zonnetje ,het is wel een beetje bewolkt maar de temperatuur is ook prima. We rijden op de High Mountain Road en het uitzicht is weer prachtig!Na een half uur trekt het helemaal dicht, mist en het wordt kouder, gauw een koffiestop en de lange broek maar weer aan en een vestje !

Na de koffie wil ik onder het rijden toch een foto maken van de bergen in de mist, roept Hans opeens beer,beer Thee kijk snel rechts in de berm , en ja daar zit hij gewoon op zijn gat naar de auto’s te kijken. We rijden er te snel voorbij om een foto te maken , maar nummer 6 kan op de teller,met nog een high five rijden we door, er knaagt wel een stemmetje, die arme beer zal toch niet aangereden zijn?
We zijn vroeg bij de camping en besluiten nog even naar Hope te rijden, we willen even iets voor bij de koffie halen want Bert (oud collega van Thea) komt vanmiddag bij ons langs we kijken er naar uit! Heel Hope doorgelopen, de 3 supermarkt(jes) die er zijn doorgespit, maar geen gebak!!Er zijn hier trouwens helemaal geen warme bakkers en al helemaal geen banketbakkers (wij hebben ze niet kunnen ontdekken).
Met iets uit de diepvries ,lijkt een beetje op gebak ,gaan we naar de camping, weer een mooi plekje aan de voet van een gigant van een berg! Met als buren een boerderij me daarbij ook wat leuke stiertjes.

En ja hoor daar is Bert dan, heeft ook nog een heerlijke fles wijn (gaat zo open) en zalm meegenomen, wat een verwennerij!We hebben de rest van de middag lekker zitten kletsen en gaan donderdag gewoon weer bij hem op de koffie, we zijn nieuwsgierig naar zijn nederige stulpje ,zoals hij dat noemt!Bert we komen eraan!!
Ps Bert: je was de camping nog niet of de eagles waren ook vertrokken!

Dag 19 : 25 mei 2011

Woensdag en we zijn niet vooruit te branden,dekbedden naar buiten weer gauw naar binnen want het begin te regenen ,nu worden we nog vervelender.

41138_3

41139_3

Dit wordt een hang dag ik voel het aan mijn water!Nou ja ook wel eens lekker.
Na de boterham ,hangen we nog steeds op het bankie terwijl het toch droog is geworden buiten!Kom op laten we ons eens bij kop en kont pakken en vliegtuigjes gaan kijken!Misschien zien we er nog een paar landen of opstijgen.
Eerst over de spoorlijn,snel want er staat een trein te wachten en als die eenmaal begint sta je zo 150 wagonnetjes te wachten.

41143_3

Er stopt ook nog een schoolbus, die eerst een soort bumper uit steekt(beetje moeilijk te zien op de foto)waardoor de kinderen veilig kunnen uitstappen!

Langs prachtig aangelegde tuinen gaan we verder,er stijgt een vliegtuigje op maar die is zo snel van de grond dat ik hem niet eens op de foto krijg!

Onder een oude boom staan ook nog twee oudjes ,prachtig!

We bekijken een paar vliegtuigjes die geparkeerd staan ,het begint te waaien en zoals Anastasia zingt there’s no storm whitout a rain gaan we weer op camper aan!

Op de camping probeer ik nog een paar Steller Yas op de foto te krijgen maar ook die blijven niet even zitten, ook de eagles willen niet op de kiek, zit niet echt mee vandaag!Zachtjes tikt de regen op ons campertje!

 

Dag 20 : 26 mei 2011

Eigenlijk vind ik dit toch wel de laatste vakantie dag,morgen wordt een dag van reizen en wachten en dat vind ik geen vakantie! Gisteravond zijn de tassen al voor het grootste deel ingepakt,de kleding voor morgen ligt klaar!De bergen die gister helemaal groen waren hebben vannacht weer een witte muts gekregen,het is ook koud maar droog. Rond 11 uur vertrekken we naar onze laatste camping die op nog geen 10 minuten van de plaats is waar we morgen de camper moeten inleveren.
Maar eerst gaan we naar Chilliwack ,voor een bakkie bij Bert. Op een overdreven leuk plekje in Chilliwack staat de bungalow van de fam Steur! Het ziet er heel leuk uit,we worden hartelijk welkom geheten zowel door Bert als zijn vrouw Sandra .We krijgen een rondleiding door de bungalow , heel knus en gezellig, echt my home is my castle ! Heerlijke grote tuin met jacuzzi! Na de rondleiding aan de koffie met let wel, echt Hollands gebak, tja als je de weg weet is het allemaal een koud kunstje!We zitten gezellig te kwekken en worden ook nog verrast met een lunch met verse broodjes crab, heerlijk wat een verwennerij! Ik had mij namelijk laten ontvallen dat ik voor de broodjes crab naar Canada was gekomen en ze nog niet had kunnen ontdekken!

42429_3

 Na de lunch wordt het toch tijd om op te stappen,we willen ook nog even in de Hollandse winkel daar wat spullen voor onderweg halen,Bert zegt rijd naar Luckakuck-road en daar zit die winkel ,oke road gevonden maar de winkel niet , jammer dan maar bij de camping kijken. Na een uur ongeveer komen we langs de camping, eerst even de camper aftanken en ik loop de winkel in je weet nooit of wat er te koop is nou niks dus, Hans gaat ook niet lekker bij de tank er komt namelijk niks uit,ik weet niet wat ik fout doe ,wat een %^$#%# ding!
Nou dan maar naar de camping en dan tanken we morgen wel af, en boodschappen ach we kopen wel wat op het vliegveld.
Op de camping aangekomen ,kwam er een oud dametje uit haar achterkamertje(nou ja dame ,van haar truitje kon je een stevig soepie trekken,over haar voeten nog maar te zwijgen) maar ze is reuze vriendelijk en schrijft ons in, 35 dollar, oke maar we kunnen niet met creditkaart betalen en we hebben nog maar 10 dollar in de pocket! Nou dan maar eerst geld halen; bij het volgende tankstation zou een ATM zijn en dan kunnen we ook tanken. Maar nee de ATM daar is buiten werking, grrrrrrr , weer verder dan maar, weer door de drukte (spitstijd) naar een volgend tankstation en ja hoor, geld, benzine en nog verse broodjes met worst ook.
Na dus 2 uur heen en weer rijden op zoek naar geld, benzine, enz staan we dus op de camping; wel even passen en meten want de plaatsen zijn zo smal dat de ene zijkant strak langs de heg moet staan anders kan de deur aan de andere kant niet open! Nu maar gelijk de camper goed schoon maken dan hebben we dat gehad, want de lucht is aan het betrekken en ik wil voor die tijd klaar zijn!
Na toch nog een 3 kwartier vegen en soppen blinkt het, en heb ik geen zin meer om uit eten te gaan, heb nog wat in de blackbox en de heerlijke zalm van Bert, nou die smaakte geweldig, op zijn Volendams namelijk op warm brood! Mmmmmmm
Jammer ik wilde het bewaren tot we weer in Nederland waren ,vissie heeft het niet gered!
Na een lekkere warme douche nog wat restjes alcohol en dan lekker slapen en morgen naar huis!
Ik schrijf dit verslagje op maandag omdat we de laatste dag geen wifi op de camping hadden, het was best een lange reis maar het was het zeker waard. Groetjes Thea